Шведска маса отказа цигарите
Шведска маса отказа цигарите / колаж: Атанас Аргиров
"Шведска маса" отказа цигарите
59708
"Шведска маса" отказа цигарите
  • "Шведска маса" отказа цигарите

Добре И отпочна се вторият седмоднев от месеца дванайсети на годината почти четвърта от управлението Му на Онзи, Комуто Конграчулейшъни Думат Царе, Папи, Патриарси.

Прелетя Той за седем часа от единия край до другия край на света, пък в страната нобелска отиде. И там покоси го сън в нобелова нощ. Тревожни хората по агората питаха се като как тъй гербератор Ленторезец I Копник заспал е, а после Той отвърна им, че биоритмите Му развалили са се и поради това бил навел глава. „Уморен съм”, рече им той, а зълодяите и нечестивците само туй чакаха и казаха му да си ходи, щом уморен бил, че да си починел.

Тръбачите медийни ерихонски възвестиха едно „Осанна” в негова прослава и чест  и разказаха, че Той не е заспал, а писал писмена есемесни и затуй глава бил навел.

Но тъй в историята остана „Сън в нобелова нощ”.

Само че злите сили не спяха и знамения и поличби пратиха. Мечка изкукурига, петел излая, депутати от мнозинството се прегърнаха с депутати от опозицията и явиха се две злостни радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон, пък злословия заизпущаха в предаването „Шведска маса”. Вредом рев, вой и скърцане със зъби настанаха, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Още в началото се изви песен гнусна на Джорджано. Сумтящият синузитен принц изпя коледна песен по такъв страшен начин, че елените изядоха брадата на Дядо Коледа и след това скочиха от една скала.

Двамата водещи започнаха освен да говорят нелепости и да кашлят на два гласа, което беше отвратилено и неполифонично.

След прочитане на вестниците по един покъртително глупашки начин, двамата стигнаха до рубриката „Колосални простотии”, посветена на сесиите на бургаската стокова борса „Битакстрийт”.

Анонсирани бяха борсови сесии и търговия на поцинкована тел за лозя, четирицветна секция, холна гарнитура и ракиен казан. Търговията беше вяла и нито нещо се продаде нито нещо се купи.

Преди това дърт бабиер пя шаманска наративна песен, която звучеше гъгнещо и гадно като мънкането на кредитоискател пред строг банкер.

Въпреки умората си, разбърканите биоритми и прочие такива трудности радиоводещите достигнаха до основното меню в „Шведска маса”.

Там те сервираха на слушателите си въпрос „Кои са с по-големи права? Пушачите или непушачите”

Бат Коста предложи да се направят автобуси само за пушачи и ресторанти само за пушачи. В тях щели да ходят такива хора, които искат да бъдат опушвани и омирисвани.

Ники незнайно защо затъна в продуктово позициониране и започна вероломно да рекламира в ефир витамини, антикурини и кукумицини. След аптечното си интро човекът обясни, че настоящият магазин за гащи и несъществуващ от миналия век ресторант „Рибарска среща” преди се е казвал пивница „Тишина”, а още по-рано „Чайка”. После извади от спомените си информация, че там имало зала за пушачи и зала за непушачи.

След него Римлянина предрече смяна на властта и се оплака, че бебето му не можело да казва буквата Б и, което било още по-лошо, не можело да казва двете букви ББ. При това положение нямало да го вземат в детската градина на четири години, защото било Бавно развиващо се.

Гражданинът Петков припомни, че всичко е въпрос на свободна воля и че свободата свършва там, когато един човек отнема и лишава от неговата свобода друг човек. Накрая призова хората да пушат колкото си искат и спомена, че всичко е заради лобизма.

Точно се разгоря дискусия и Максимовсон радиоизпусна „Тиха нощ” на Стефифешън. Всичките улични кучета в Бургас завиха от ужас. На този фон слушателката Валя се включи, за да разкаже, че в Русия всички гости пушат на терасите, а водката остава в кухнята.

След нея гневен пушач прикани непушачите да не пушат където си искат. Ако искали да не пушат у дома си, ако искали да не пушат в бара.

Във фейсбук профила на предаването се разгоря война на фейсбукъри. Едни сравни пушенето навсякъде с уринирането навсякъде.  Потребителка сравни пушенето с добива на шистовия газ, а друга с цезаровото сечение.

Изобщо лудницата беше тотална.

В суматохата никой не разбра, че предаването просто свърши до другия петък, края на света.

Чуйте го в звуковия файл