За пълната рехабилитация на отсечките Царево - Малко Търново и Граматиково - Визица през Босна, които са около 80 километра, ще бъдат нужни над 45 млн. лева.
За пълната рехабилитация на отсечките Царево - Малко Търново и Граматиково - Визица през Босна, които са около 80 километра, ще бъдат нужни над 45 млн. лева. / Снимка: Дарик, архив
Тече проектира не отсечката Царево - Малко Търново. Това обяви шефът на пътната агенция - инж. Дончо Атанасов. По думите му, към момента се извършват ремонтни работи по пътя Визица - Босна, който беше ремонтиран преди по малко от две години.

"Надяваме се работата там да приключи съвсем скоро. Плановете ни са да търсим финансиране и в рамките на следвщаата година да започне цялостна реконструкция на този път", каза Атанасов.

Според Атанасов за пълната рехабилитация на отсечките Царево - Малко Търново и Граматиково
- Визица през Босна, които са около 80 километра, ще бъдат нужни над 45 млн. лева. Едва след проектирането на първата ще се търси вариант за финансиране.

Дончо Атанасов определи инвестицията като "огромна" и допълни: "Трафикът в тези участъци е изключително разреден. Говорим за 200 или 300 моторни превозни средства на денонощие. Този път се използва интензивно само няколко месеца в година. От друга страна обаче, обновяването на пътната инфраструктура в някаква степен ще спре обезлюдяването на района."