Шампионът на България по кик бокс благодари на кмета на Средец
Шампионът на България по кик бокс благодари на кмета на Средец / netinfo

Кметът на Община Средец Иван Жабов посрещна днес шампионите на България, заедно със вторият в света кикбоксьор и надежда на Средец Живко Вълков. Той прослави родното си място, завоювайки престижното второ място на световното първенство по кик бокс в ирландската столица Дъблин. Кметът Жабов от години е приел за лична мисия да продължи традицията на общината със спортни заслуги, финансирайки изцяло както клубовете в града, така и пътуването на 15-годишния шампион до Дъблин.
Със средствата, които Община Средец заделя за развитието на младите спортисти, всички упорити и даровити деца на града имат възможност да тренират, без да се притесняват за средствата за транспрот, нито за такси. 

Шампионът на България по кик бокс благодари на кмета на Средец
netinfo

Шампионът на България Живко успя да пребори за титлата си 1700 бойци от 47 държави.
Днес той, заедно със своето семейство и треньори от СК "Интер" - Бургас, лично пожелаха да изкажат своята благодарност към г-н Жабов за финансовата инвестиция, които общината е направила в успешния си съгражданин. От своя страна инж. Жабов изрази увереност, че успехите на Живко са само началтото на неговата силна спортна кариера. "Подпомагаме всяка активност и спортна дейност в общината, защото най-важното е нашите деца да се развиват, да растат здрави, да ни радват и да ни карат да се гордеем с тях, така както Живко успя да ни развълнува със своя резултат", каза Иван Жабов. 
По инициатива на кмета вече втора поредна година най-успешните и талантливи деца на Средец посрещат жители и госит на града на билборд, който рекламира истинската гордост - бъдещето на града. Общината е една от малкото в страната, които освен всичко друго могат да се похвалят и ръст на новородени през последните няколко години, както и с прираст на населението, предимно от млади семейства, избрали да живеят и работят там.