Семейството на корабокрушенците от Експлорър чака спасените на 30 ноември
Семейството на корабокрушенците от Експлорър чака спасените на 30 ноември / netinfo
Самолет трабва да транспортира корабокрушенците от от круизния кораб «Експлорър», които в момента летят от военновъздушна база «Президент Едуардо Фрей Монталва» за Чили. Това съобщи роднина на Станко Михалев, главния механик на кораба «Експолорър», който корабрушира в айзберг в петък сутринта. При инцидента Станко, задно със съпругата си Светлана Михалева успя да спаси близо 100 от пасажерите на кароба.

В късния следобед днес корабокруширалите над 100 души трябва да бъдат транспортирани от остров крал Джордж с аероплан до Чили. Това съобщи за «Дарик» племеницата на Светлана Михалева Радослава, която е успляла чрез мобилен телефон да се свърже със спасилите се от бедстващия кораб «Експлорър» съпрузи Станко и Светлана Михалеви.

Семейството е от Айтос и извършва круизи със кораба за втори път.

В семейството не цари безпокойство. Всички, обаче са превъзбудени от случилото се.

Синовете на корабокруширалото в айзберг семейство Михаил и Тошко са горди от самоутвержената постъпка на Станко Михалев, който, след удара на кораба "Експорър" в айсберг край бреговете на Атрактида е успял да спаси бедстващите пасажери. Семейството на корабрушенците съобщи че очаква Станко и сВетлана в края на следващата седмица.