71-годишен румънски гражданин е починал след катастрофа на пътя Бургас-Малко Търново, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на 24 октомври на км. 310+1 в посока Малко Търново, при облачно време и мокра асфалтова настилка в условията на прав пътен участък при изкачване.

10-годишно дете пострада при катастрофа на пътя Велико Търново - Елена

Кола, с румънска регистрация, управляван от 62-годишен румънски гражданин, навлиза в лентата за насрещно движение, като се блъска в крайпътно дърво.

От катастрофата пострадали водачът на лекия автомобил (получил общи наранявания, прегледан и освободен за домашно лечение), съпругата му, пътуваща на задната седалка - 60- годишна румънска гражданка, която получила фрактура на таза, но е без опасност за живота) и двамата му спътници - 71-годишен румънски гражданин, собственик на автомобила - седящ на предната дясна седалка, настанен за лечение в отделение "Реанимация" с диагноза "политравматизъм", с опасност за живота - починал впоследствие в отделението) и неговата 68-годишна съпруга - румънска гражданка, пътуваща на задната дясна седалка, получила контузия на гръдния кош и корема, настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас, без опасност за живота.