Пътят, който изминават дървесните отпадъци от събирането им до рециклирането им, е темата, по която „Кроношпан България“ ЕООД предлага на учениците от началните и основните бургаски училища да развият, представят и защитят свои идеи и проекти.


Кроношпан предсрочно изпълни част 1 от мерките за чистотата


 
Младите бургаски природозащитници ще могат да направят това, ако се включат в поредното издание на традиционния конкурс „Мисли зелено“
 
Темата на конкурса е „Рециклирам, защото обичам природата и моя град“.
 
Екипите, които ще се включат в зелената надпревара на идеи, имат за задача да изготвят вертикално пано с размери 120/80 см. , което да бъде позиционирано на видимо място в учебното заведение, за да може да запознае колкото се може повече деца с възможностите за пълно оползотворяване на природните ресурси и със създаването на по-добра градска среда без депониране или унищожаване на отпадъци.
 

Уникален шанс детето ви да учи в престижен университет в САЩ със стипендия


Освен авангардни идеи организаторите на конкурса очакват участниците да предложат и свои творчески решения, свързани с ползите от разделното събиране на отпадъците и с промяна на нагласите на общността по отношение на рециклирането на дървесните отпадъци.
 
Официалният старт на конкурса ще бъде поставен на 25 март.
 
В него могат да се включат онези училищни класове, групи или кръжоци, които кандидатстват чрез регистрационната форма. В нея те ще могат да представят данни за училището и за екипа от участници, цялостна концепция на проекта и снимки на изготвеното пано.
 
Крайният срок за подаване на концепциите и разработките е до 15 май, а на 21 май стриктното жури, в чийто състав ще влязат представители на Кроношпан България, ще обяви победителите.
 
Първото място ще донесе на училището победител 3000 лв. Втората позиция в конкурса ще бъде наградена с 2000 лв. Премията за разработката, класирана на трето място, ще донесе на своите автори 1000 лв.
 
Регламентът на конкурса и формулярът за участие можете да намерите на този адрес https://bg.kronospan-express.com/bg/page/think-green
 
Запитвания могат да се подават на адрес: thinkgreen@kronospan.bg