Първото бездомно куче-терапевт у нас ще помага на малкия Димо
Първото бездомно куче-терапевт у нас ще помага на малкия Димо / Станимир Димитров

Малкият Димо от Бургас стана горд стопанин на първото куче терапевт от приют в България. Тами, която е била прибрана от улицата в организацията „Щастие на четири лапи" - Варна, официално стана петият член на семейство Иванови.

Кученцето е на почти две години и вече има сертификат за завършен курс на обучение. Документът беше връчен днес от обучаващите във фондация „Апорт" - Бургас.

Тами ще помога на 9-годишния Димо, който е с диагноза "детска церебрална парализа". Обучението й е започнало в началото на миналата година, след като специалистите от „Апорт" установяват, че Тами има изключително благ характер и е подходяща за куче-терапевт.

Семейство Иванови се свързва съвсем случайно с организацията и решава да се възползва от възможността да я приюти.

Първото бездомно кучетерапевт у нас ще помага на малкия Димо
netinfo

„Това е първото куче от приют, обучено за терапевт. Надяваме се Тами наистина да помогне за терапията на Димо. Все още не знаем как точно ще си взаимодействат. Надяваме се между тях да се развие стабилна връзка с времето. Желанието ни е Тами да успее да помогне за физическата активност на Димо, както и за работата с логопеда", каза майката на момчето, Христина Иванова.