АБВ
АБВ / netinfo
Причината за изпадането от новия парламент не е в партията, а до голяма степен във външните фактори, коментира Румен Петков

Нови структури на АБВ по райони и в малките неселени места, развитие на женските организации и на младежките структури на партията са част от мерките, по които ще работи АБВ, е посочил анализът на резултатите от предсрочните парламентарни избори. Това съобщи Румен Петков, който беше водач на листата в Бургас. Сред основните причини обаче партията да не влезе в новия парламент са до голяма степен външните фактори. "Ясно е, че едни гласуваха за ГЕРБ, за да не дойде БСП на власт, а другите гласуваха срещу ГЕРБ и подкрепиха БСП", коментира Румен Петков. Той допълни, че въпреки резултатите, партията е обединена, а подкрепата към новия лидер Константин Проданов - твърда.  
Според областният председател на АБВ в Бургас - Антон Коджабашев, в момента е много важно местните структури да затвърдят позициите си, за да преодолеят неуспешните парламентарни избори. Той определи оценката от вота на 26 март като незадоволителна, но беше категоричен, че резултата не е довел до разцепление в АБВ, а напротив. Направените анализи целят по-добра работа и правилно насочени услия.  
"Имаме енергия за обединение и за положителни промени, които не са просто куртоазен жест или предизборна хватка, а ще бъдат направени, тъй като са една осъзната необходимост", допълни Петков. 
АБВ ще участва в частичните избори за кмет на курортното селище Лозенец, съобщи още областният председател Антон Коджабашев. Кандидатът, който от АБВ ще подкрепят ще се яви като независим на вота в края на април. Той обаче е заявил готовност да стане и партиен член, обясни Коджабашев и допълни" "Искаме да започнем пробива от малките населени места, а след това да продължим и към по-големите". През април се очаква да бъдат учредени общински клубове на АБВ в Средец и Созопол.