Пристанището няма да тегли нов кредит. Съкращения ще има
Пристанището няма да тегли нов кредит. Съкращения ще има / Веселин Максимов
Пристанището няма да тегли нов кредит. Съкращения ще има
27207
Пристанището няма да тегли нов кредит. Съкращения ще има
  • Пристанището няма да тегли нов кредит. Съкращения ще има

Още около 200 души ще бъдат съкратени от Пристанище Бургас през тази година, а през следващата, броят на работещите там ще бъде редуциран до 800 души, каза днес изпълнителният директор на порта Руслан Петков.

Той беше домакин на среща на заместник-министъра на транспорта Камен Кичев със синдикатите там. Срещата беше предизвикана от протестния митинг на 16 февруари, по повод очертаващият се нов кредит, който трябваше да бъде изтеглен от името на порта и изплащан от работниците.

„Такъв кредит няма да бъде теглен”, категорично заяви заместник-министър Кичев и съобщи, че „е постигнато принципно разбирателство със синдикалните структури за бъдещето на пристанището”. Според него, то ще бъде предоставено на концесия, независимо дали заедно или поотделно с неработещия Терминал 2А.

От КТ „Подкрепа” в порта заявиха, че споразумение, че има нужда от структурни промени е постигнато, но не са съгласни с начина, по който се съкращават работниците. Синдикалистите са доволни, че Камен Кичев пое обещание, че нов кредит, за изплащане на техниката и оборудването на Терминал 2А, няма да бъде изтеглян.

Чуйте в звуковия файл замистник-министъра на транспорта Камен Кичев