Петър Низамов
Петър Низамов / netinfo
Перата невинен: Логично, това е обществено-полезен труд
92827
Перата невинен: Логично, това е обществено-полезен труд
  • Перата невинен: Логично, това е обществено-полезен труд
“Логично, очаквано и абсолютно справедливо. Това дело е политическо и всички магистрати са били подложени на изключителен натиск, включително и прокурора.“ Това обяви пред „Дарик“ – Бургас Петър Низамов – Перата след като днес беше оправдан по обвинение за незаконно задържане на чужди граждани.  

Според него, решението на втора инстанция няма да бъде различно от това на районните магистрати, които се произнесоха в негова полза. Перата определи процеса срещу него като фарс и допълни: „Фактите са ясни - не съм аз човека, който връзва. Всеки който залови престъпник при извършване на престъпление, има право да го задържи и да го предаде на органите на реда.“

Бургазлията обяви, че ще продължи да пази българската граница заедно със сформираната от него доброволческа група. Той отхвърли обвиненията, че е опитал да обере задържаните през миналата година афганистанци, заради които се изправи пред съда.


Оправдаха Перата за лова на афганистанци със свински опашки


„Никой не ги е претърсвал. Това дето се тиражираше и за наркотиците, стана ясно и в съда, как е извършен обиск. Ако имаше доказателства, ако имаше и малко доказателство, щях да бъда осъден. Ще продължавам да ходя. Аз съм убеден, че това, което върша е обществено полезно“, отсече Перата.

Пред „Дарик“ той заяви, че не приема идеята за въоръжени граждански патрули по границата. Отказва да се включи и в политиката въпреки поканите, които е получил от различни политически партии.