/ Община Бургас
Нова еко площадка беше открита в детска градина „Морска звезда“ в бургаския комплекс „Меден рудник“. Тя е вдъхновена от двете програми на Община Бургас – „Четири годишни времена за здравето на нашите деца“ и „Лятна градина на открито“, съобщават от Общината в града.

На нея децата от детската градина ще провеждат занимания на открито и в условия, максимално близки до природните. На новото дворно пространство малчуганите ще играят и опознават природата и околната среда, като ще имат реален досег с тревата, пясъка и водата.

Община Бургас

В градинката е обособено малко езерце с поточета и мост над тях, ръчна помпа за вода, тревист хълм с два тунела под него и къщичка на дърво. Всичко е направено изцяло от дърво, камък и естествени материали, без метал, пластмаса и асфалт.

Община Бургас

Детската площадка ще бъде използвана за занимания на общо 370 деца, които се обучават в детската градина.

Новото детско пространство кореспондира с политиката на Община Бургас в последните години за създаване на атрактивни външни пространства за занимания на открито на децата.

Целта е малчуганите да имат по-близък допир до естествените материали в околната среда, да се възпитават в екологосъобразен начин на живот и да щадят природата.