/ / Gulliver/Getty Images
Не просто участие, а спектакъл...
99163
Не просто участие, а спектакъл...
  • Не просто участие, а спектакъл...
Орлин Павлов излиза на голяма сцена в Бургас с първия си самостоятелен концерт „Още малко...”. Денят е 13 октомври, мястото е Държавна опера-Бургас. Това е третата спирка от националното му турне, което следва новия му едноименен албум.

Безкомпромисно шоу с много талант: "Още малко..." в Бургас

В него са включени 21 трака - 9 чисто нови парчета с поп звучене, щипка джаз и фънк, клубни ремикси, заредени с много настроение и познатите и любими песни, с нов аранжимент. Всичко това ще чуят бургазлии под съпровода на плеяда от най-изявените музиканти и това е само част от шоу спектакъла.

Още за концерта, чуйте от първо лице в ефира на Дарик Югоизток. С Орлин Павлов, разговаря Дияна Бедросян:
 
 
- Излизаш с много силен екип от български музиканти. Кой стои зад селекцията?
 

- С Милен Кокошаров – един страхотен пианист, с който работим още от времето на група „Каффе”, искахме да направим нещо голямо. Той успя да подбере тези музиканти. Сега на сцената по време на цялото турне десет-единадесет души. В София и Пловдив, имахме страхотна публика. Нямаме търпение да дойдем в Бургас. Ще има много хубави видеа, които съпътстват самия концерт- свързани са с моята история....Връщане назад във времето...

- Какво ще чуят бургазлии?

- Много нови песни.Това е представяне на нов, първият мой самостоятелен албум- „Още малко". Ще запознаем публиката с новите песни, ще я върнем малко назад във времето с нови версии на стари парчета. И ще си направим едно пътуване във времето. Но основната идея е да чуят новите песни. В целия албум има общо 21 песни, части от саундтрака на два филма, версии в симфоничен вариант на песента „Секунда”, има дует с Белослава, ново парче с Бобо, новата песен на Графа и Любо е вътре. Тя се казва „Приятели завинаги”- един страхотен хит, който Графа написа съвсем скоро и включихме в албума. Има много музика в албума. Нямам търпение да ви го представя.

- Сбъдната мечта ли е първият ти самостоятелен концерт?

- Така е. Защото от малък исках да стана певец. И си представях една голяма зала, в която пея... В годините много пъти съм пял в НДК. Но не съм правил самостоятелен концерт. Затова тази вечер беше много различна, беше изключителна. Ние заснехме този концерт и между Коледа и Нова година ще го излъчим. Мисля, че хората ще бъдат вдъхновени.

- Вече имаш първи впечатления, има обратна връзка. Какво казват хората след концерта?

- Хората си купуват албума и са щастливи. Има някои от новите песни, които им правят много силно впечатление. Много е важно да имаш поне три хита, които да карат албума да лети на високо. И аз мисля, че те не са само три, а са много повече. В основата на целия албум са няколко композитора на новите песни. Това са Ангел Дюлгеров, Ясен Козев, Крум Георгиев и Боян Христов от „032” 
 
- Къде може да се купи албумът?
 
- Вече е почти навсякъде - в цялата мрежа в страната. А иначе по време на самия концерт - един час преди това, един час след това, може да се закупи. Тази седмица се надявам да пуснем албума в i Tunes и Spotify.

-  Самият албум звучи много музикантски...
 
- Има много музикантски неща, но има и абсолютни хитове. Песента на Графа, например, новото парче с Бобо и още няколко песни, които си звучат в момента. Мисля, че ако направим видеоклипове, музикалните телевизии ще ги пускат с удоволствие.

Концертът наистина е един спектакъл. Не е просто музикално участие. И съм сигурен, че в Бургас ще бъде още по-силно.