общински съвет Бургас
общински съвет Бургас
"Благодаря, че показахте отговорност и ангажираност и заедно с общинската администрация изготвихте и разгледахте докладните записки. Призовавам за оперативност и отговорност. Вярвам, че ще работим заедно за жителите на Бургас"- С тези думи председателят на Общинския съвет в града Севдалина Турманова се обърна към местните парламентаристи по време на днешното безпрецедентно заседание. То се провежда в спортна зала „Бойчо Брънзов“ при безпрецедентни условия- спазване на дистанция, с маски и с наличието на дезинфектанти за микрофони и повърхности.

Предвид указанията на Националния и Общинския кризисен щаб за превенция и борба с коронавирусната инфекция (COVID-19) заседанието е закрито за граждани и медии, като е осигурено видоизлъчване.

Днес съветниците не трябва да мисляткато представители на различни политически формации, призова зам.-кметът Красимир Стойчев. 
„Община Бургас е финансова стабилна и няма дългове. В началото на годината тръгнахме добре, но сега състоянието е такова, че се спря работата на няколко общински предприятия. Минусът в бюджета ни сега е над 14 млн. лева. Парите изтичат като пясък. "Бургасбус" десетократно е намалил своите приходи. Само за него, за да оцелее превозвача до края на май, са ни необходими 1,5 млн. лева. С това темпо ще изпълним само на 59% приходната ни част. Нужна е балансирана политика", подчерта  Красимир Стойчев.