Стари дървета в Средец
Стари дървета в Средец / netinfo
Заедно с напълно променените улици, общината ще промени облика си и от нови, красиви дървета
Дървета в Средец
94744
Дървета в Средец
  • Дървета в Средец
Започва обследване на старите и болни дървета по основните улици в община Средец, които предстои да бъдат напълно обновени по мащабен проект, спечелен от кмета инж. Жабов.  До края на годината местната администрация ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител. Кметът е на мнение, че дейностите по изпълнението на проекта ще започнат още в началото на следващата година, ако времето позволи. Срокът за изпълнението на проекта "Улична мрежа и градска среда" е 36 месеца. Средствата, които ще бъдат отпуснати са 1,5 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони.  

Средец получи средства за дълго чакан проект

В тази връзка предстои и освен пълна промяна не само за амортизираната пътна настилка, но и тротоари и дървета.
Кметът на общината инж. Иван Жабов вече е сформирал работна група, която ще провери състоянието на всички дървета по трите основни пътни артерии в града, които предстои да бъдат ремонтирани. 
Дърветата, които бъдат премахнати, поради болести и опасност от падане при силен вятър, ще бъдат компенсирани. На мястото на отстранените ще бъдат засети нови, така че зелената колона по улиците да бъде 100% възстановена и красива, обясни Маргарита Стойчева, гл. експерт в дирекция "Управление на европейски проекти, земеделие, гори и икономически дейности" в Община Средец".
Повече по темата, чуйте от нея в звуковия файл: