Митрадевенанда Свами позира с реквизит
Митрадевенанда Свами позира с реквизит / netinfo
Татяна е обвинена за сексуално насилие над дете
Бургаският апелативен съд ще се произнесе утре за ареста на рускинята Татяна Северцова, обвинена за сексуално насилие над дете. Северцова е издирвана от властите в Русия за участие в групата на секскуруто Митрадевананда Свами. Тя е от свитата му наложници, установи репортерска проверка на „Дарик“- Бургас.

Решават днес за лидера на руската порно секта, измъчвал деца

Свами беше задържан в Бургас на 30 май т.г., а според официалната информация е издирван с червена бюлетина от Интерпол. В родината му го търсят за гаври с жени, трафик на момичета в Западна Европа и САЩ с цел проституция и убийство на малолетно момче. Гурото оглавявал секта, която проповядвала, че моногамията е „глобална лъжа“, а духовно извисяване може да се получи само чрез секс и... участие в порнофилми.

Лидерът на руска порно секта: Спя с вдигнати крака. В ареста не ми е удобно


Иначе, според обвинението, Свами е лидар на организирана престъпна група за трафик на жени от Русия, Украйна и Беларус. Гуруто на сектата "Каула Дхарма" в момента се намира в ареста към бургаския затвор и очаква екстрадицията си. Русия иска да й бъде предадена и Татяна. Първоначално тя бе пусната под домашен арест, а впоследствие мярката й за неотклонение бе изменена в „задържане под стража“. Утре Татяна ще поиска да я пуснат на свобода. Срещу нея са повдигнати две обвинения- измъчване- причиняване на физически и психически страдания чрез системно нанасяне на побой и други насилствени действия на малолетно лице, намиращо се в безпомощно състояние.

Рускинята е обвинена още в насилствени действия от сексуален характер - с прилагане на насилие към детето. Действията са извършени от група лица по предварителен сговор.

Посочените престъпления имат свой аналог в текстове от Наказателния кодекс на Република България и за тях се предвижда наказание лишаване от свобода до три години - за телесна повреда на малолетно или на повече от едно лица и наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години - за блудство.