“Минибусекспрес” се включи в протеста на превозвачите
“Минибусекспрес” се включи в протеста на превозвачите / netinfo
С четири пътнически автобуса най-голямата частна превозваческа фирма в Бургаски регион “Минибусекспрес” се включи в протеста на колегите си днес.

“Подкрепяме протеста, защото скокът в цените на горивата е много висок. С 80 ст. е поскъпнало горивото само за една година. Превозваме основно ученици и пенсионери, които нямат друга алтернатива за придвижване”, каза Румен Христов, управител на “Минибусекспрес”. Заради по-високите цени на горивата сме принудени да увеличим цените на билетите за междуградските превози. Минималното увеличение е от 15 до 25 %, като се съобразяваме с населените места и възможностите на хората, допълни Христов. Новите цени на билетите ще влязат в сила до края на седмицата.

За трети пореден ден превозвачите в Бургас излязоха на предупредителен протест срещу високите цени на горивата, лошата инфраструктура и неадекватната политика на правителството. И днес двете аварийни ленти покрай езерото Вая по посока Бургас- Созопол останахаблокирани до обяд от тежкотоварни камиони и автобуси.