/ Борислав Пенков
Съдия Анатоли Бобоков
101326
Съдия Анатоли Бобоков
  • Съдия Анатоли Бобоков
Лалка Димитрова от екипа на Дарик Бургас направи много силна роля на адвокат в симулативния съдебен процес „Следвайте винаги принципите на обективната и безпристрастна журналистика!“ днес. Той се проведе в Районния съд, а поводът беше Денят на българската конституция и юриста.

2

Казусът по него: „Двама полицаи в извънработно време, заедно със сервитьор в нощно заведение, пребиват почерпена клиентка, вследствие на което тя получава средна телесна повреда и иска на тримата да бъдат наложени ефективни присъди и 15 000 лева глоба“.

1

В ролята на „пострадалата“ влезе Емел Махмуд от „Флагман.бг“, а в тази на неин „адвокат“ - Елена Танева от „Канал 3“. Обвинител по делото беше Стела Божидарова от „Бургас24“. Съдии - Тони Белов от „Бургаснюз“, Давид Сукнаров и Мила Николова от „Бургаска младежка телевизия“.

3

Колега-защитник на Лалка Димитрова изигра Иван Колев от „Флагман.бг“, а „подсъдимите“ бяха Боряна Тенчева („Бургасинфо“), Мануела Янева („Грамофона.бг“) и Георги Русинов („Черноморски фар”). „Процесът“ протече под вещото ръководство на районния съдия Анатоли Бобоков.

4

Защитата на „обвиняемите“ се отличи особено остроумно в разпита на „свидетелите“ Надежда Гендова от „Бургасинфо“, Петя Михова от БНР-Бургас и „доктор“ Женя Петкова от „Грамофона.бг“ като вещо лице. Делото предизвика много емоции сред професионалистите в залата.

5

Лалка Димитрова се развихри, правейки следствен експеримент на място, дали може да се вярва на зрението на ключов свидетел на обвинението. Тя изписа върху лист хартия предупреждение към него, че носи съдебна отговорност за даване на неистински показания и го помоли да го прочете.

6

Друго „оръжие“ сред нейните аргументи беше „публикация в местен информационен сайт“, че ищцата обича да пие в нощни заведения, проявява агресия в нетрезво състояние и предизвиква скандали, като дори е попадала сред проверявани от полицията лица.

7

Въпреки блестящата й пледоария, съдът реши, че осъжда "сервитьора" на 6 месеца условно за „хулиганство“, преквалифицира средната телесна повреда в лека и наложи на тримата да заплатят солидарно 3 000 лева. Съдия Бобоков се изказа изключително ласкаво за спектакъла.

9

Чуйте го в звуковия файл:

1