/ netinfo
Родителски съвет по въпросите на образованието ще се създаде като консултативен орган към кмета на Община Бургас Димитър Николов, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

След скандала в "Брезичка": Родители подготвят серия протести


Директорите на детските градини и училища имат срок до 12 февруари да представят списък на желаещите да се включат в образователния форум.

В съвета могат да членуват както представители на настоятелствата, така и други родители, които искат да участват в работата му. Заявяването на такова желание и записването ще се извършва при директорите на училищата и детските градини.

Родителският съвет ще има две секции - "Предучилищно образование" и "Училищно образование". Той ще разглежда въпроси, свързани с реда и условията за прием на деца и ученици в детските градини и училищата. Друга тема ще бъде сигурността и контрола на достъпа, изграждане на видеонаблюдение, пропускателен режим, както и храненето в детските градини и ученическите столове и други въпроси, предложени от родителите.

След скандала: Детската градина в Бургас ще има нов директор, психолог ще работи с децата

Освен с предложения и идеи, родителите ще участват и съвместно с представители на общинската администрация в проверки в училищата и детските градини. Първото заседание на Родителския съвет ще бъде в периода 14 - 16 февруари.