Строителни обекти Несебър
Строителни обекти Несебър / netinfo
Кметът на Несебър Николай Димитров провери на какъв етап са строителните работи на два обекта на територията на общината - разширението на детската градина  в село Оризаре и изграждането на културния център в новата част на Несебър.  

Новата пристройка за нуждите на ДГ  „Радост“ - с. Оризаре се реализира с пари от бюджета на общината. Бъдещата придобивка е двуетажна с осигурена топла връзка с основната сграда. На първия етаж на пристройката са разположени физкултурен салон в близост до входа и дворното пространство, лекарски кабинет, свързан с изолационното помещение със санитарен възел, склад, санитарен възел.

На втория етаж е предвидено да има спалня с една занималня и връзка между тях, както и тераса със сенник. В занималнята ще се обособи кът за хранене с непосредствена връзка с кухненския офис за разливане на храна. Осигурени са и битови помещения за персонала.

Културният център е четириетажна многофункционална сграда, разположена на пл. „Жулиета Шишманова“ в Несебър. В него е предвидено да има модерна театрална зала, киносалони, гримьорни, зали за репетиции, зали за събирания, за конгресен туризъм, интерактивна библиотека и Общински информационен център.