Кметът на Царево Георги Лапчев
Кметът на Царево Георги Лапчев / netinfo
Ще изискваме от новия кабинет повече усилия в посока сигурност, категоричен е инж. Лапчев
Георги лапчев - кмет на Царево за мигрантския натиск
93040
Георги лапчев - кмет на Царево за мигрантския натиск
  • Георги лапчев - кмет на Царево за мигрантския натиск
Да извадят от горяща кола 28 мигратни не се случва всеки ден. Наистина през последните няколко месеца потокът от нелегални е намалял драстично, но вероятно с настъпването на пролетта, той ще се засили отново. Това каза в ефира на Дарик Югоизток кметът на община Царево инж. Георги Лапчев.

На територията на общината, до село Резово през изминалите 24 часа бяха открити в тайник на горящ камион 28 мигранти. Преди седмица по границата направиха обход двама министри за да се уверят в сигурността на съоръжението по границата. тогава стана ясно, че край Резово са били засечени и открити наскоро друга група нелегално преминаващи с каналджия.

Според инж. Лапчев, проблемът съществува вече от две години, а въпреки спокойната ситуация през тези месеци на годината, кризата с Турция и рисковете, които да произлязат е време за по-сериозни действия по отношение на сигурността.

"Зимата да се премине точно този район е невъзможно, но очаквам интензивността да се увеличи в следвище месеци. Ето защо ще изискваме от новия кабинет да насочат цялото си внимание към Южната граница. В момента цялата тежест от преминаващия поток мигранти пада изцяло на плещите на общините", каза още кметът на Царево. Повече по темата, чуйте в звуковия файл: