детска градина Брезичка
детска градина Брезичка / netinfo
ОДЗ
96092
ОДЗ
  • ОДЗ
Психолози ще работят с децата в бургаската детска градина „Брезичка”, след като там беше разкрито брутално отношение на възпитателите към тях. Три от учителките вече са освободени от длъжност, а от следващата седмица детската градина ще има и нов директор.

Брутално отношение в детска градина в Бургас (ВИДЕО)

Към момента, според данните на предварителната проверка, открито са малтретирани пет деца. Това е потвърдено и от техните родители, съобщиха от прокуратурата в Бургас.

Прокуратурата в Бургас разпореди проверка за насилие над деца в детска градина

Държавното обвинение се самосезира ден след като шокиращите кадри бяха разпространени в социалните мрежи. Прокурор Керка Дюлгероска посочи, че броят на децата, подложени на тормоз, все още не е окончателно установен. Тя цитира член 187 от Наказателния кодекс, който гласи, че изтезанието по отношение на деца може да бъде от психично и физическо естество.

Какви ще са наказанията след шокиращите кадри от детската градина в Бургас? (ВИДЕО)
 
След скандала родителите са разделени на два лагера. Едни смятат, че случилото се не трябва да бъде петно върху другите педагози, които имат добър подход към децата. Други разкриват, че техните деца са им споделяли за насилие върху тях.

След скандала: Детската градина в Бургас ще има нов директор, психолог ще работи с децата
 
Мария Гюзелева е майката, разпространила скандалния запис. Открила го на флашка, която неизвестно лице оставило на капака на автомобила й. Подозренията на директора на ОДЗ "Брезичка" е, че именно тя е монтирала незаконно камерата в забавачката. Можело да се стигне до съд, разкрива Мария.
 
"Ако това ще им помогне да спят спокойно, ще ги излъжа, че аз съм я сложила. Не нападам всички в градината, не нападам и самата градина. Имам против лицата, които са заснети да малтретират децата", каза майката.
 
"Г-жа Недева желае да ме съди. Нека ме съдят, съгласна съм. Но аз кого трябва да съдя, че се вижда, че детето ми е малтретирано?", пита Мария.
 
Досегашният директор на градината също държи на своята позиция. "Пенсионирам се от понеделник. Мисля да изляза с достойнство от ситуацията. Наистина съжалявам за случилото се, но оставям, вижте, какъв прекрасен екип, който съм изградила, прекрасна база за децата", смята Недева.