/ Станимир Димитров
Областният управител на Бургас е сезирал прокуратурата по случая със строителството на скалите под стените на Стария град в Созопол. От администрацията в Созопол са издали заповед за спиране на дейностите по изграждането на тераса към една от кръчмите.

Денивелацията била причина за камъните край Червенка? (СНИМКИ)

Собствениците обаче я атакуват пред Административния съд в Бургас. Така на практика заповедта на временния кмет на Созопол е спряна, затова и губернаторът предприема ход, като сигнализира прокуратурата за увреждане на държавно имущество, каквото всъщност са скалите до морския бряг.

Възражение срещу изпълнение на инвестицията е издадено и от ДНСК. Последният предупредителен проток за спиране на строителството на терасата е издаден от Областната дирекция на МВР, след сред местните отново се появи напрежение и упреци за безстопанственост към държавните институции. Въпросният ресторант е собственост на Юлия Кючукова.

През изминалия уикенд във Facebook бяха разпространени снимки, с текст, в който се твърди, че незаконните уширения към заведението, директно върху скалите, продължават.