И Дора Чинева падна курбан на „Красьо Черния”
И Дора Чинева падна курбан на „Красьо Черния” / netinfo
И Дора Чинева падна курбан на „Красьо Черния”
22880
И Дора Чинева падна курбан на „Красьо Черния”
  • И Дора Чинева падна курбан на „Красьо Черния”

Дора Чинева, председател на Апелативния съд в Бургас, също подаде оставка, няколко часа, след като това направи бургаският окръжен прокурор Ангел Ангелов. 

Дора Чинева е посочила като мотиви в своето искане "Понастоящем недоброто ми здравословно състояние, повлияно допълнително от породената, напоследък, сянка на съмнение относно повторния ми избор за административен ръководител на Апелативния съд не ми позволява да продължа работа". 

Синът на Чинева в момента е кандидат за място в Окръжна прокуратура, нейната дъщеря работи в Районна прокуратура в Бургас. 

Другият уличен във връзки с „Красьо Черничкия с ланците”, е шефът на Районния съд в Несебър Пламен Найденов. Според източнци на Дарик, пожелали да останат анонимни, днес той е заявил, че няма да подаде оставка, докато не бъде доказана негова връзка с въпросният мъж „Красьо с ланците”. 

По-рано през деня, Административният ръководител на Окръжна прокуратура Ангел Ангелов поиска да се оттегли от своя пост заради доказани разговори от мобилния си телефон с Черничкия.

Висшия Съдебен Съвет прикани всички магистрати, за които има данни, че са имали съприкокосновение с него, да напуснат своите постове до изясняване на подробностите.