Хиляди спестени левове за технически паспорт със санирането
Хиляди спестени левове за технически паспорт със санирането / netinfo

Ако санирането е една нова дреха за панелния блок, изследването на неговата конструкцията е като преглед при лекар-специалист. Понякога консултацията с медик може да открие скрито сериозно заболяване. Тази практика важи не само при хората, но и при сградите. Дори на пръв поглед домът ни да изглежда здрав, под повърхността на стените и ъглите може да се крият проблеми в конструкцията, които не виждаме.
Отговор на въпроса здрава ли е сградата, в която живеем, може да даде техническото обследване, което ще се прави по Програмата за безплатно саниране. Строителните инженери ще проверяват здравината на връзките между панелите, устойчивостта на влага и дали използваните материали при строителството все още пазят качествата си. При анализа ще се използват модерни термокамери, при което няма да се допуска къртене и пробиване в стените.
Техническото обследване на панелните блокове ще помогне на хората да спестят хиляди левове. След завършването му на сградата ще бъде направен технически паспорт. Скоро този документ ще е задължителен за всички сгради. С Програмата за саниране на многофамилните кооперации изработването на техническия паспорт ще е безплатно. Иначе изработването на документа ще се заплаща. В бъдеще техническият паспорт ще се изисква при сключването на сделки с жилища.
Строителни експерти определят Програмата за саниране като инструмент, с който старите блокове може да станат икономични за отопление, красиви и сигурни.