Полицаи и експерти извършват оглед на местопрестъплението.
Полицаи и експерти извършват оглед на местопрестъплението. / Снимка: Лалка Димитрова
55-годишен бизнесмен от Стара Загора, собственик на верига игрални зали в Слънчев бряг беше убит снощи до апарткомплекс "Сън Вилидж" в Слънчев бряг. От МВР към момента отказват информация. 
По първоначални данни, мъжът е бил в луксозен автомобил „Мерцедес ” S-класа, а с него е била и 23-годишна жена, негова приятелка-служител в собствения му хазартен клуб - "Гладиатор". Екзекуцията е извършена към 21.00 часа.

Нападателите са открили огън срещу тях от друг автомобил, твърдят свидетели.След канонадата от изстрели мъжът е издъхнал на място. Младата жена е с огнестрелна рана в лявото слепоочие и е откарана в критично състояние в УМБАЛ в Бургас. Жената е в кома, твърдят криминалисти. Пак според неофициални данни жертвата е Коста Миджурин. Твърди се, че в автомобила му имало още двама мъже, които оцелели по чудо. Те вече се разпитват от полицията.

убийство Слънчев бряг
Екзекуцията е извършена близо до магазин за хранителни стоки пред апарктокмплекса.


Убийството е извършено на не повече от километър от сградата на Районното управление на МВР в курортния комплекс, разказват очевидци.
Районът иначе е сравнително спокоен. 

Според информация на Дарик-Бургас нападателите са се придвижвали с БМВ. Според непотвърдени данни, подозрителен автомобил е спрян на входа на Ахелой. Задържани са двама души по подозрение, че са извършителите.


Загиналият бизнесмен държал под наем заведения в Слънчев бряг и няколко хазартни зали с покер автомати, но без жива игра, отново в курорта.

Коста Миджурин
netinfo


Именно с напрежение в хазартния бизнес е свързана и една от основните версии за покушението. Тази зима, припомнят запознати, бандити разбиха друга игрална зала в курорта и запалиха машинките в нея. Тя пък е собственост на бивш съдружник на покойния Димитър Янков и се намира на около стотина метра от полицията в туристическия комплекс.
"Работим по всички възможни версии, включително и по хипотезата за личен мотив", заяви пред Дарик окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
На този етап не може да се каже с категоричност какво е оръжието на престъплението, нито колко куршума са изстреляни от него. Огледът на мястото продължи до малките часове днес.

9.00 часа в курортния комплекс предстои брифинг, в който главният секретар на МВР ще даде повече информация по случая. 
Очаквайте подробности!