Топ плувци в олимпийската квалификация Гран При Бургас 2019
Топ плувци в олимпийската квалификация Гран При Бургас 2019
От 19.00 часа е награждаването, когато победителите ще си разделят 20 000 лева награден фонд

Топ състезатели от страната и чужбина участваха в рамките на три дни в супер турнир по плуване с внушителен награден фонд. Международният плувен турнир "За Голямата награда на град Бургас" ще продължи до  19.00 часа тази вечер, когато предстои и награждаването на победителите. 

Събитието  се проведе при вход свободен в най-модерния плувен комплекс в България - Парк "Арена ОЗК" в ж.к. "Славейков".

Резултатите и състезанията се излъчват онлайн в трите състезателни дни, чрез два канала -  във фейсбук страницата Парк Арена ОЗК и в YouTube канала на турнира.

Участниците в мащабното спортно събитие се борят за Голямата награда на Бургас в три възрастови групи - мъже и жени /А/, юноши и девойки - старша възраст /Б/ и юноши и девойки младша възраст /В/.

Наградният фонд от 20 хиляди лева ще бъде разпределен между първите 10 състезатели от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА в три дисциплини от програмата на състезанието, по една от всеки ден. Парични награди ще получат и треньорите на състезателите, класирали се на първо място от всеки пол.

Организатори на международния турнир са Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. В подготовката на спортното събитие участва и екипът на престижния турнир Burgas Swimming open.