Камено учение
Камено учение / netinfo
Децата, заедно със служители на Общинната и пожарникари отбелязаха заедно Деня на доброволеца
Ученици от Камено, общинари и огнеборци отбелязаха Международния ден на доброволеца в началото декември. В тази връзка бе проведена учебна евакуация на учениците от СОУ „Христо Ботев“ - Камено. Тя се ръководи от директора на учебното заведение.

Учителите контролираха и коригираха действията на подрастващите за точно изпълнение на практическата част от занятието. Евакуацията приключи за по малко от 2 минути, а това от своя страна е добър показател за организация.

Учение в камено
netinfo


Честването приключи с показ и разглеждане на противопожарните автомобили на доброволното формирование и РС "ПБЗН" в Камено .

Доброволното формирование  от Община Камено е сред едно от първите регистрирани в България и нееднократно е  доказвало със своя труд и самоотверженост, че всяка криза може да бъде преодоляна. Доброволците активно са участвали при гасенето на пожарите през годините, отстранявали паднали дървета, разчиствали заснежените пътища, както и помагаха ежедневно в ликвидирането на последствията от последните наводнения на 25 октомври.

Учение в Камено
netinfo


Радостно е, че и млади и по-възрастни чувстват потребност да бъдат доброволци и да участват при овладяването на критични ситуации, възникнали от гнева на природна стихия или аварийна ситуация, коментираха от Общината.