Елена Иванова отново начело на Съюза на собствениците
Елена Иванова отново начело на Съюза на собствениците / netinfo

Елена Иванова беше преизбрана днес за председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в Слънчев бряг на редовното годишно отчетно-изборно общо събрание. Заместник председатели са Мария Инджова, Николай Петров и Георги Николов, а Венелин Ташев беше избран за секретар. Собствениците решиха да се увеличи броят на членовете на управителния съвет от 7 на 11.

Защитата на пясъчните дюни от застрояване е една от основните задачи, по които са работили собствениците в Слънчев бряг, каза Елена Иванова. Тя заяви, че на този етап са спрени амбициите на хората, които искат да строят на плажа.Според концесионера на един от плажовете Сава Чоролеев до сега е имало нарушения, тъй като законовата база не е била достатъчно ясно. След влизането в сила на Закона за Черноморското крайбрежие от следващата година този въпрос ще бъде законово уреден и нарушенията ще спрат, смята Чоролеев. Друг голям проблем в Слънчев бряг, по който трябва да продължи да се работи е премахването на незаконните постройки, заяви Елена Иванова. За това ще се търси съдействие от общината, която да засили контрола върху тези обекти. Желанието на хотелиерите е те да не са поне на алеите между хотелите.

Като постижение отчетоха от ръководството на Съюза на собствениците залагането на 7% ДДС в туризма. “Наддаването” в свалянето на цените е било проблем през тази година, с който Съюзът на собствениците ще се бори и в бъдеще, заяви Венелин Ташев. Много собственици на хотели, предимно в зона Запад са свалили драстично цените и това се приема като нелоялна конкуренция от страна на останалите хотелиери. И през 2008 година в Слънчев бряг ще има отново англичани, германци, скандинавци и руснаци. Това са обичайните дестинации, с които се договаря България по време на туристическите борси.

Финализиране на сделката за продажба на инфраструктурата на комплекса ще бъде една от основните задачи на Съюза на собствениците за следващата година. Според  Венелин Ташев, ако сделката бъде сключена и община Несебър закупи инфраструктурата от акционерното дружество, средствата които хотелиери и ресторантьори плащат като местни данъци и такси, ще остават в общината.