Живко Колев беше доведе в съда с белезници
Живко Колев беше доведе в съда с белезници / Лалка Димитрова
Съдът в Бургас пусна задържания на свобода срещу подписка
Какво са за мен 150 лева!? Ще отида на квартира, само ме пуснете. Всичко мога с тия две ръце. Това каза пред състав на Окръжен съд-Бургас Живко Колев, който беше задържан, за това че неколкократно пребивал майка си. Днес магистратите гледат мярката му за неотклонение.

53-годишният помориец е с две ефективни присъди за същото престъпление, имал и ограничителна заповед да не доближава роднината си. Защитата му да бъде пуснат срещу подписка. 

Нападналият фоторепортер Петър Биберов - от ареста – вкъщи, прокуратурата протестира

Според държавното обвинение обаче, той може да извърши други престъпления, включително да нападне отново майка си, още повече, че има дву ефективни присъди за същото престъпление. Колев малтретирал системно клетата си майка. В папките по предишните му дела се посочва, че жената поемала силните му юмруци на няколко пъти, налагал я по главата и тялото с бастуна й.

Последният път я пребил насред улицата пред семейната къща, в която след решението на поморийския съд му е забранено да стъпва. Прокуратурата подчерта, че най - адекватната мярка за него е  „задържане под стража“.


В съдебната зала, Живко заяви, че майка му е психично болна. Лъгала го за биологичния му баща, който не бил този, записан в акта му за раждане. „Син съм на един мъж от село Гильовца“, каза той.

Домашен арест за похитител, страдал от безсъние зад решетките

Съдия Събчо Събев научи и други подробности от личния живот на Колев и взаимоотношенията му с роднините: „Никакви ги няма, пари – не ми дават. Само 5 000 лева на сватбата получих. Въобще не съм посягал на майка си. Тя ме тормози!“.

Припомняме, че Живко е обвинен за това, че в периода от 22 ноември до 24 ноември в Поморие, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил Съдебна заповед за незабавна защита от 10 ноември на Районен съд-Поморие, която го задължава да се въздържа от извършване от домашно насилие спрямо своята майка и го отстранява от съвместено обитаваното с пострадалата на жилището им.

Районният съд го задържа под стража, но днес неочаквано магистратите в Бургас постановиха той да бъде пуснат на свобода срещу подписка.