Срещата беше между д-р Бойко Миразчийски, д-р Галина Милева и депутатите от ГЕРБ
Срещата беше между д-р Бойко Миразчийски, д-р Галина Милева и депутатите от ГЕРБ / ГЕРБ-Бургас
За ограничаване достъпа на погребални агенти  до района на УМБАЛ-Бургас и по-силен контрол настояха бургаските депутати от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева и Галя Василева в среща с изпълнителния директор на най-голямото здравно заведение в региона Бойко Миразчийски.

Д-р Миразчийски запозна народните представители с последните мерки по въпроса. Ръководството на болницата е подготвило заповед, регламентираща извеждането на телата на покойниците от нея. Според документа тленните останки  ще бъдат предавани само и единствено на преки наследници или на техни лично упълномощени представители.

Началникът на Отделението по съдебна медицина д-р Галина Милева подчерта, че проблемът с натрапчивото присъствие на служители  на погребални агенции е от години въпреки многократните сигнали до МВР. Проверки на работещи в болницата за паралелни трудово-правни отношения с погребални агенции не са констатирали нарушения.

Хора от агенциите и чакащи катафалки нямат място пред отделението по съдебна медицина, категорични са депутатите.  Според тях е необходима проверка  от Главна инспекция по труда, за да се установи по безспорен
начин има ли служители и на „Бърза помощ“ с паралелни договори във фирми за погребения.

Народните представители приеха да инициират последващи срещи с общинските съветници и местната администрация за обсъждане на вариантите за регламентиран  достъп до територията на болницата.