Децата на Несебър активни по темата за българското европредседателство

Кметът Николай димитров обяви резултатите от конкурса за есе

Кметът Николай димитров обяви резултатите от конкурса за есе
Константин Казаков от VIII „а” клас от СУ „Любен Каравелов”- Несебър  е победителят в конкурса за  есе, организиран в  рамките на проект: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС през погледа на младите”, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. Ученикът бе награден на тържествена церемония в заседателната зала в най-голямото училище на територията на общината.

България застана начело на ЕС (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лично кметът Николай Димитров връчи грамотата и паричната награда на победителя. На церемонията бяха отличени още Весела Ганева от  ХI „б“ клас (второ място) и Йордан Бояджиев от  IХ „б“ клас (трето място). В конкурса за есе по горепосочената тема, който Община Несебър организира в партньорство със СУ „Любен Каравелов” – Несебър, взеха участие общо  16 ученици от VIII  до XII клас.
 
В началото на събитието кметът на Несебър благодари на учениците, че са взели дейно участие в конкурса за есе на тема: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС” и представи гостите на проявата - народните представители от Бургаска област Димитър Бойчев и Диана Саватева.

Румен Радев: Европа е твърде голяма, за да бъде монолитна, но твърде малка, за да бъде разделяна

Градоначалникът припомни, че СУ
„Любен Каравелов” ще бъде ремонтирано, санирано и обзаведено по европроект за близо 2 млн. лв., като подобренията ще се извършат с финансиране, осигурено по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Той подчерта, че Общинска администрация полага усилия всички училища на територията на общината да бъдат на добро ниво.
 
Димитър Бойчев поздрави участниците в конкурса и пожела на всички присъстващи успешна реализация след завършване на средното им образование.
 
Борисов: Всеки българин трябва да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него

Събитието бе съпътствано с лекция по темата, която бе изнесена от народния представител от Бургаска област Диана Саватева. Мултимедийната презентация, която бе подготвила г-жа Саватева за учениците, съдържаше изчерпателна и детайлна информация изясняваща основни понятия, свързани с ЕС и същността на председателството на Съвета на ЕС, както и приоритетите на Българското председателство.

Освен това гост-лекторът даваше и допълнителни данни за Българското председателство и насърчи учениците, които получиха запаметяващи устройства (USB флаш) с нейната презентация,  да ползват поместената информация, винаги когато имат нужда.
 
С автентични и модерни фолклорни изпълнения откриват европредседателство

Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов”, с гордост сподели, че училищната общност, получавайки задача да се включи в проекта, се е отнесла особено сериозно и отговорно. В резултат на това във всички класове в гимназиален етап са проведени часове по темата „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”.

Директорът съобщи, че учениците са се запознали с основните понятия, популяризирано е сред тях Българското председателство и приоритетите в работата му. „Наистина учениците научиха много полезна информация.“, обобщи Тодорка Желязкова.

Клип представя България: Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед (ВИДЕО)

На финала на събитието Диана Саватева обяви, че предоставя лекторския си хонорар за разпределение между останалите участниците, взели участие в конкурса за есе „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”.
 
Освен учениците, класирани на първите три места, в конкурса за есе по проекта, взеха участие следните възпитаници на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър:
 
 1. Недялко Николов – 8 „а“ клас
 2. Василена Куминкова – 12 „а“ клас
 3. Ванеса Костова – 11 „б“ клас
 4. Мирела Ганчева – 11 „б“ клас
 5. Айсу Бейти – 8 „б“ клас
 6. Дарина Ганчева – 8 „б“ клас
 7. Анна-Никол Антонова – 11 „б“ клас
 8. Камила Брагина – 8 „б“ клас
 9. Александра Досева – 12 „а“ клас
 10. Тодор Пирев – 8 „а“ клас
 11. Александра Ангелова – 8 „а“ клас
 12. Георги Друмев – 8 „а“ клас
 13. Дейвид Дяков – 10 „а“ клас