/ БГНЕС
76% от българите са на мнение, че председателството ни на Съвета на Европейския съюз е важно за България, показват данни от проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", направено сред 1003 души между 1 и 10 декември 2017 г.
 
България поема председателството на Съвета на Европейския съюз

Очакванията за българското председателство на Съвета на ЕС са по-скоро оптимистични. 43% смятат, че то ще бъде успешно, а 18% - че ще бъде неуспешно. От "Тренд" констатират сериозни отлики между електоратите на ГЕРБ и БСП, като привържениците на ГЕРБ са най-големите оптимисти за успеха на българското председателство, докато симпатизантите на социалистите са далеч по-резервирани, въпреки че и при тях превес имат по-скоро оценките, че председателството ще бъде успешно.
 

netinfo


Лиляна Павлова: Председателството ни дава шанса да променим имиджа на България

85% от анкетираните знаят, че България председателства Съвета на Европейския съюз от 1 януари 2018 г.
 

netinfo


Европредседателството започва: Какво очаква България през идните шест месеца?

Според 37% страната ни е подготвена за председателството, докато 28% са на обратното мнение.
 

netinfo


Привържениците на ГЕРБ и на БСП силно се различават в позицията си дали България е подготвена или не е за председателството на Съвета на ЕС, отбелязват анализаторите. Над три четвърти от симпатизантите на ГЕРБ смятат, че България е подготвена, докато сред червените привържениците доминира мнението, че не сме подготвени.
 

netinfo

БТА