Бургазлии няма да бъдат ощетени от изграждането на Океанариума
Бургазлии няма да бъдат ощетени от изграждането на Океанариума / netinfo

Очаква се най-късно до три месеца да бъде избран концесионерът на територията на парк "Езеро" за големия атракционен комплекс, който ще включва окаенариум,делфинариум, тропическа гора и увеселителен парк.
Това съобщи за "Дарик" шефът на дирекция "Управление на общинска собственост" към община Бургас - г-н Ташо Желев. "Интересите на бургаските граждани ще бъдат напълно защитени след като общинските съветници одобриха стартирането на процедура за отдаване на концесия на теренът от 117 дка в парк "Езеро" за изграждане на така наречения вече проект за океанариум" увери Желев.

По думите му гражданите биха имали полза от реализацията на такъв проект, а изграждането на съоръжението ще доведе до по-голяма иконочиска стабилност в целия регион.
Той обясни, че от тук нататък след влизане в сила на решението на общинския съвет, се обявява конкурсната процедура за избор на концесионер. В нея всеки, който отговаря на критериите и изискванията, обределени от органите на местната власт може да участва в процедурата.
Вече има и сформирана комисия, която да поведе тръжната процедура. След обработка на офертите на кандидатите, до два, три месеца ще бъде избран концесионер, каза още шефът на дирекцията.