/ netinfo
Последният голям харч на общинския превозвач беше в края на лятото, когато бяха изразходвани 480 000 лева за доставката на резервни части
805 000 лева ще струват чисто новите гуми на возилата от автопарка на общинския превозвач „Бургасбус“. Дружеството обяви обществена поръчка за избор на доставчик, като оферти ще се приемат до средата на месеца, показа проверка на „Дарик“. Обявлението е разделено на пет обособени позиции.
 

Румънците още работят по мобилното приложение на "Бургасбус"


Само преди месец превозвачът обяви и обществена поръчка за задължителните застраховки „Гражданска отговорност“ на градските автобуси. В сумата от 120 000 лева без ДДС се включва и такава за защитата на пътниците при инцидент, както и застраховка “Каско“.
 

Следващият месец ще гласуват докладната за по-скъпи билети в Бургас


Последният голям харч на общинския превозвач беше в края на лятото, когато бяха изразходвани 480 000 лева за доставката на резервни части. Припомняме, че гаранционният срок на новите автобуси, който включва и тяхната поддръжката, вече изтече, което наложи да бъдат предвидени допълнителни разходи.
 

Бургасбус мисли за специални оферти 80+


В края на този месец, Общински съвет – Бургас трябва да гласува внесената от управителя на „Бургабус“ докладна за увеличение на цената на билетите и електронните карти за пътуване.

автобус
netinfo

 

Има и разсеяни бургазлии, които губят разни неща


Сред причините за исканата нова цена от 1 лев и 30 стотинки са: повишаването на средната работна заплата, промяна на първоначалната идея за Интегриран градски транспорт на Бургас и споменатата гаранция на използваните в Бургас полски автобуси.
 

"Бургасбус": Вдигаме цената на билетите


Предложението вече беше разгледано и одобрено от транспортната комисия към местния парламент. Очакват се разгорещени дебати по докладната на инж. Петко Драгнев. Опозицията вече обяви, че ще поиска изготвянето на подробен анализ за дейността и финансовото състояние на „Бургасбус“.