/ РИОСВ Русе
В Бургас ще има благотворителен базар на дрехи и аксесоари, а събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на пеликаните, съобщи Радостина Ценова от Българска фондация "Биоразнообразие" (БФБ). Тя обясни, че с парите ще се ремонтира платформата на пеликаните в южната част на Атанасовското езеро край Бургас, за да осигури подходящо място за почивка и тяхното гнездене.

Благотворителната акция ще е 23 февруари, от 17:00 до 19:00 часа в Hashtag studio.

Отворете сърцата и гардеробите си - дарете нещата, които вече са ви омръзнали и за които някой друг ще бъде готов да плати и си изберете нещо подходящо за вас от наличните дрехи и аксесоари.

Приемаме само чисти, здрави и запазени артикули, за да бъде приятно участието на всички. Тези, които нямат възможност да дойдат на самото събитие на 23 февруари, могат да занесат своите артикули в офиса на БФБ на ул. "Гурко" 53, бл.1, ет.1 всеки работен ден от 9:00 до 18:00 ч., апелират организаторите от БФБ.

След благотворителния базар, на същото място, ще има прожекция на документален филм "Истинската цена". Това е една откровена история за милионите човешки съдби, засегнати по целия невидим път на унищожителната индустрия за дрехи, и размисъл за разрушителната сила на консуматорството върху нашето общество. Това е филм за дрехите, които носим, за хората, които ги правят, и за въздействието, което индустрията има върху нашия свят, каза Ценова. 

Кампанията на БФБ "Да дарим за къдроглавия властелин на езерата" е част от програма "Развитие на дарителството на местно ниво" от Сдружение "Платформа АГОРА" и Фондация "Америка за България".
Галя Тенева/БТА