/ Община Бургас
В деня на Българската гражданска авиация - 29 юни, Авиомузеят в Бургас става на 5 години
В деня на Българската гражданска авиация - 29 юни, Авиомузеят в Бургас става на 5 години. По случай празника музеят ще работи с вход свободен през целия ден. Малките и големи любители на авиацията ще имат възможността да разгледат летателните апарати, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация, съобщават от Общината в града.

Сред десетте самолетни експоната, са Ту -154 и Ан - 12, които са единствените останали в България. Впечатляващата интерактивна експозиция "Летящия човек", разположена в самолет Ан-12, ще ви запознае с множеството автентични предмети, макети на самолети, костюми, интерактивни инсталации и архиви от историята на авиацията.

Програмата на музея продължава и през съботния ден - 2 юли, като от 10:00 до 19:00 часа към неговия екип ще се присъединят различни творци в сферата на авиацията.

Специалният гост Юрий Георгиев от клуб „Асто“ ще ви научи да изработвате хвърчила и други летящи чудеса, а в „Творческа работилница“, малките авиатори ще могат да рисуват, моделират и създават самолети.

Най-активните ще могат да се включат в „Състезание с тротинетки“, като всяко дете с тротинетка може да покаже своите умения в състезанието, а най-добрият ще получи специален подарък.

Посетителите на музея ще могат да се запознаят още с изложба от различни видове безпилотни летателни апарати - дронове, а на всеки два часа ще могат да се включат и в опознавателните изнесени беседи.

Авиомузей Бургас работи в летен режим -  от юни до края на септември, като е отворен за малки и големи всеки ден от 09:00 до 20:00 часа.