"Диамантите" от отбора по художествена гимнастика, които спечелиха злато на Олимпийските игри в Токио, избраха Бургас за начало на нова инициатива – поредица от мастър класове, насочени към млади спортни надежди. Бургазлийката Стефани Кирякова и съотборничките й Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова ще имат занимания с гимнастички от клубовете в Бургас на 28 юни, вторник, в зала "Младост", информират от Община Бургас, с чиято подкрепа се организира събитието.

Илиана Раева раздаде почетни плакети на олимпийските ни шампионки от Токио (СНИМКИ)

Програмата сутринта включва загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. В следобедните часове ще има втора тренировка като загрявката ще се комбинира с танци и урок по артистично поведение, следва техника с бухалки и лента. Предвидена е и мотивационна среща, която ще даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи.

"Ние сме преминали през много от нещата, през които и вие преминавате като спортисти. За нас е огромна радост, когато споделяте с нас! Подгответе въпроси и теми, които винаги сте искали да ни зададете, но досега не сте имали тази възможност. Ние от наша страна ще отговаряме и разбира се ще ви разкажем някои интересни случки, свързани със спортната ни кариера", обещават шампионките в писмо до клубовете.

Подарък за бургаската публика ще има в края на деня – от 19:00 часа ще започне закриващ спектакъл със свободен вход, в който ще участват Дивна & LIVE BAND. Водещ ще бъде актрисата Диана Любенова.
БТА