Заместник-министърът на културата представи новия  директор на театъра
Заместник-министърът на културата представи новия директор на театъра / снимки: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Заместник-министърът на културата представи новия директор на театъра
67623
Заместник-министърът на културата представи новия директор на театъра
  • Заместник-министърът на културата представи новия директор на театъра

Рашко Младенов оглави Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград. Новият директор на културния институт бе представен от заместник-министъра на културата Васил Василев. Младенов заема  поста на досегашния театрален шеф Надежда Асенова. Тя бе принудена да подаде оставка заради недоволоството на актьорите, породено от липсата на възнаграждения вече трети месец.

Заместникминистърът на културата представи новия  директор на театъра
netinfo
За да тушира създалото се напрежение сред благоевградските театрали, заместникът на културния министър Петър Стоянович пристигна в Благоевград със заповедта за назначаване на новия директор Рашко Младенов.

"В Благоевград винаги е имало театър и този театър ще продължи в правилното си развитие. Новият директор има тежка задача, която смятам, че ще я изпълни", каза зам.-министърът.

Младенов е роден през  1947 г, завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов". Започва кариерата си по разпределение в Русенския театър. По-късно постъпва в трупата на Театър „София“, играл е и в Младежкия. В продължение на  9 години е директор на Сатиричния театър. Младенов оглавява Русенския театър за период от 2 години.

Освен в театъра, Младенов има роли в киното: сериалите „Хора и богове“ (1979), „Фалшификаторът от Черния кос“ (1983), „Цветовете на изгрева“ (1987) и филми като "Игра на любов " (1980) и „Маргарит и Маргарита“ (1989).

"Ще разчитам на опита, който имам като директор в тази област. Моята работа ще бъде насчена в добрата организация и  връзката с колектива", заяви на пресконференция Младенов.

Чуйте още от Рашко Младенов в звуковия файл