За безвъзмездна помощ от 5 000 000 лева кандидатства Община Благоевград
За безвъзмездна помощ от 5 000 000 лева кандидатства Община Благоевград / netinfo
През следващите 5 години да не се променят предназначението на сградите и помещенията на Общински училищен интернат, ІІ-ро Основно училище “Димитър Благоев”, ІІІ-то Основно училище “Димитър Талев”, VІІІ-мо СОУ “Арсени Костенцев” и Целодневна детска градина №2 в сградата на ХІ-то основно училище “Христо Ботев”, Комплекс за социални услуги, “Дневен център за работа с деца на улицата и приют за безнадзорни деца” – гр. Благоевград и Общински младежки дом – Благоевград, ще предложи за разглежадне на предстояща сесия на Общински съвет кметъут на Благоевград Костадин Паскалев.

Искането е във връзка със старта на набирането на проектни предложения по оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013 г. и изискванията, заложени в насоките за кандидатстване по схемата “Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”.

Общинска администрация, съобразявайки се с изискванията на Оперативната програма подготвя три проектни предложения за 100 % безвъзмездно финансиране на стойност 5 000 000 лева.

По компонент “Образователна инфраструктура” , обектите, с които ще се кандидатства за безвъзмездна помощ за извършване на ремонтни дейности са: - Общински училищен интернат, - ІІ-ро Основно училище “Димитър Благоев”, - ІІІ-то Основно училище “Димитър Талев”, - VІІІ-мо СОУ “Арсени Костенцев”, - Целодневна детска градина №2 в сградата на ХІ-то основно училище “Христо Ботев”.

По компонент “Социална инфраструктура” обектите са:

- Комплекс за социални услуги, - Дневен център за работа с деца на улицата и приют за безнадзорни деца.

По компонент “Културна инфраструктура” община Благоевград ще кандидатства за осигуряване на финансиране на ремонтните дейности за Общински младежки дом – Благоевград.