/ Община Благоевград
Нови вандалски актове са регистрирани тази сутрин на територията на Благоевград. Те са извършени на различни места в града, съобщиха от Общината.

Община Благоевград

6 броя млади дръвчета са прекършени умишлено по ул. „Борис Ангелушев“ в областния център на Пиринско. Те са от вида „Червенолистен шестил“ и са засадени през есента на 2021 г.

Вандали запушиха с пясък и камъни чешмичката в центъра на Благоевград (СНИМКИ)

През изминалата нощ са унищожени и три фиданки от вида „Пауловния“ по продължението на алеята за парк „Бачиново“, където са обърнати кошчета и е разпилян отпадък. Други 4 дръвчета - бреза са пречупени в квартал „Еленово“.

Община Благоевград

Вандали са обърнали и счупили и пейки за отдих в Централна градска част на Благоевград.

Община Благоевград

Кметът и неговият екип водят последователна зелена политика и полагат усилия за развитието на града като подреден европейски център, затова на мястото на унищожените дръвчета ще бъдат засадени нови, предстои и пейките да бъдат отремонтирани.

Община Благоевград

Община Благоевград

В момента се извършва обход за набелязване на нови невралгични точки, на които да бъдат поставени допълнителни камери, част от видеонаблюдението в града.

Призовават се жителите и гостите на града да бъдат наблюдателни и при забелязани нередности да подават сигнали на дежурните денонощни телефонни линии 073/88-44-34; 073/88-44-06 или на тел 112.