/ Община Шумен
Осем спирки за градския транспорт в Шумен, които са били повредени от вандали, ще бъдат ремонтирани през тази и следващата седмица, съобщиха от Общината.

Община Шумен

Предстои подмяната на стъклени прегради, покриви и крепежни елементи на съоръженията по ул. „Съединение“ зад Съдебната палата, срещу Сити центъра (до тото пункта), по бул. „Симеон Велики“ срещу сградата на НОИ, в близост до спортна зала „Младост“, пред Кооперативния пазар, пред хипермаркет Технополис, по ул. „Самара“ в кв. „Боян Българанов“ и по ул. „Университетска“ срещу парк „Студентски“.

Община Шумен

От общинската администрация призовават гражданите да бъдат по-отговорни при опазването на общинското имущество. Само месец след подмяната отново се налага да се правят ремонти и да се харчат общински средства заради вандалски действия.

Община Шумен

Едновременно с това общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ извършва цялостен ремонт на заслона на третата спирка в кв. „Дивдядово“ - от Шумен към изхода от града.

Община Шумен

Община Шумен

Вече е ремонтиран покривът на съоръжението и е поставена хидроизолация. Предстои остъкляване и пребоядисване на стените и дограмите от вътрешната и външната част на спирката.