/ БТА
От днес (24 март) заработи изнесен офис на Областния координационен център в Шумен за подкрепа на украински граждани. Той е обособен на входа на сградата на областната администрация в града, съобщиха от пресцентъра й.

Офисът ще бъде отворен всеки делничен ден, с работното време на администрацията. На украинските граждани, които са пристигнали на територията на областта, ще бъде оказвана подкрепа и съдействие.

Всеки от тях ще може да получи подробна информация относно възможностите за настаняване в региона, регистрация, статут на пребиваване и помощ при осъществяване на контакт с други институции. 

Украинските граждани ще имат възможност да попълнят на място и анкетна карта относно здравословен статус, нужда от медицинска помощ и лекарства, обучение на деца, желание за работа.

При засилване на потока от пристигащи техни сънародници в Шуменско, областната администрация, със съдействието на община Шумен, има възможност да открие и Център за подпомагане на украински граждани, който ще бъде обособен в залата „Панайот Волов“ до градския стадион, допълват от пресцентъра на областната администрация.      
 
БТА