В Гърция запалиха камион на общински съветник
В Гърция запалиха камион на общински съветник / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Изгоря камион на общинар в Гърция
33121
Изгоря камион на общинар в Гърция
  • Изгоря камион на общинар в Гърция

ТИР на общинския съветник от "Ред, законност и справедливост" в Сандански, Румен Воденов, е опожарен умишлено от протестиращи превозвачи в Гърция.

"Жив късмет е, че шофьорът на камиона, който бил в кабината по време на палежа, не е пострадал", каза за Дарик синът на съветника Воденов - Николай. Инцидентът е станал град Инофита, близо до Атина, където вече две седмици активно стачкуват гръцки превозвачи.

ТИР-ът на ЕТ "Румен Воденов-99" бил на паркинг до фабрика в град Инофита. Шофьор на фирмата и друг работник трябвало да товарят спрейове с боя. Поради закъснение, но за късмет на санданския шофьор, натоварването на взривоопасната стока било отложено за следващия ден. Именно това обстоятелство спасило нашите от явна гибел, коментира Николай Воденов.

"Камионът ни сега чака за оценяване на щетите и евентуален ремонт в Гърция, тъй като е невъзможно да го придвижим до България. Полицията и пожарникари в южната ни съседка съставили констативен протокол, в който обаче отразили, че запалването е заради техническа неизправност. Това е явно укриване на престъпление, на всички е ясно, че палежът е извършен от гръцките стачници, които от дни са извън контрол. Посягат предимно на български и румънски камиони и граждани", заяви Воденов.

Три дни преди опожаряването на тежкотоварния автомобил на Воденови, стачници в квартал край Атина изпочупили стъклата на друг фирмен камион. Извършителите дори нахлули в кабината и откраднали парите на шофьора от Сандански Костадин Теменугов.

Тираджията Теменугов днес тръгна отново на път. "Положението във вътрешността на Гърция и особено около големите магистрали в област Серес е особено опасно. Камионът, с който пътувам е застрахован, но с мен какво ще се случи, не знам. Смятам вече да се откажа от курсове в Гърция", каза Костадин Теменугов.

Още за опожарения ТИР на съветника от сандански Румен Воденов, чуйте от неговия син-Николай, в прикачения звуков файл