Уволняват философа Росен Ангелов от ЕГ
Уволняват философа Росен Ангелов от ЕГ / netinfo
Уволняват философа Росен Ангелов от ЕГ
58605
Уволняват философа Росен Ангелов от ЕГ
  • Уволняват философа Росен Ангелов от ЕГ

Вече е изготвена заповедта за уволнение на учителя по философия в ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" в Благоевград Росен Ангелов, информира директорът Тина Попова на среща, свикана от областния управител Костадин Хаджигаев.

В момента Росен Ангелов, който е председател на фондация "Мечта", вдъхновена от идеите на руската секта "Анастасия", е в неплатен отпуск.

По думите на Тина Попова, училищното ръководство не може да бъде отговорно за смъртта на Марио Нушков, който е бивш ученик в гимназията.

"Става дума за 25-годишно момче, което се увлича по движението след като е завършило гимназията", каза Тина Попова и подчерта, че той става последовател на идеите на течението "Анастасия" на 23-годишна възраст.

"Росен Ангелов е учител в ЕГ от 1993 година насам, от тогава има една единствена екскурзия с моя заповед, за която родителите са дали съгласието си", каза още Попова, с което декларира че Наредбата за екскурзии е спазена.

Преди да бъде уволнен Росен Ангелов, предстои да му бъдат снети писмени обяснения по случая, съгласно член 193 от Кодекса на труда. На срещата в Областната управа, присъстваха депутатът от ГЕРБ Йордан Андонов и началникът на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов.

Областният управител Костадин Хаджигаев се ангажира да запознае с подробностите по случая и образователния министър Сергей Игнатов.

Срещата с представителите на институциите бе свикана, след Кръгла маса по повод мистериозната смърт на 25-годишният Марио Нушков, която се от проведе на 10 ноември в Благоевград.

В звуковия файл - Тина Попова