Полиция и прокуратура сезирани за незаконни спускания в НП Пирин
Полиция и прокуратура сезирани за незаконни спускания в НП Пирин / netinfo
Полиция и прокуратура сезирани за незаконни спускания в НП "Пирин"
25819
Полиция и прокуратура сезирани за незаконни спускания в НП "Пирин"
  • Полиция и прокуратура сезирани за незаконни спускания в НП "Пирин"

Туристически фирми и частни ски училища организират групи за незаконни екстремни спускания в Банско, извън зоните за спорт и регламентираните писти и съоръжения. Това обяви пред Дарик радио директорът на Национален парк "Пирин" Георги Грънчаров.

При направени от експерти от НП "Пирин" специализирани проверки, е установено, че в интернет сайтове на голяма част от туристическите фирми, ски училища и други организации, фигурират оферти за предлагане като вид атрактивна услуга извънпистовото каране на ски, сноуборд, разходки с моторни шейни и дори спускания в хеликоптери в защитените територии в Банско, попадащи в района на Национален парк "Пирин", каза директорът Георги Грънчаров.

"Предупредих писмено шефовете на некоректните фирми и собствениците на сайтове, предлагащи тези незаконни и застрашаващи живота на туристите услуги. След 12 февруари, предприемаме рестриктивни наказателни мерки срещу тях, съгласно българското законодателство и съвместно с органите на полицията и прокуратурата", заяви Георги Грънчаров.

Оше от директора на НП "Пирин" Георги Грънчаров, чуйте в прикачения звуков файл