Община Кресна кандидатства с проект за реконструкция и модернизация на стадиона
Община Кресна кандидатства с проект за реконструкция и модернизация на стадиона / netinfo
Общинските съветници в Кресна приеха единодушно предложението на кмета Илиян Кръстев, общината са кандидатства със свой проект за реконструкция и модернизация на градския стадион, който в момента е в окаяно състояние.

Парламентаристите одобриха проект за антикризисна програма, както и наредба за осигуряване на пожарната безопасност на територията на общината.

На заседанието бяха обсъдени още промени в наредбата за месните данъци и такси, както и предстоящото кандидатстване на община Кресна с проект “Обновяване и развитие на малките населени места” по Оперативна програма „Развитие на селските райони 2007 – 2013 г.”

По думите на кмета на Кресна Илиян Кръстев спешно трябва да бъдат решени екологичните проблеми в общината вследствие добива на уран в землището на града.

В най-кратки срокове трябва да бъде преместено трасето на питейния водопровод в землището на Кресна , обхващащ участъка от м. „Подината” до м. „Рудината”, заяви по време на сесията Илиян Кръстев. Той уточни, че от общината ще предприемат мерки старите циментови тръби да бъдат заменени с полиетиленови.