Министър Василев връчи дипломите на магистрите по многомодулни специализации в ЮЗУ
Министър Василев връчи дипломите на магистрите по многомодулни специализации в ЮЗУ / netinfo
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи дипломите на служителите от администрацията, завършили многомодулните специализации в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград.

Досега в ЮЗУ са обучени 287 служители в четири поредни етапа като всички те са успешно завършили. Предстои там да бъдат обучени още 57 нови служители. В организираните специализации в страната са включени общо 1 720 служители. От тях успешно завършилите са над 1 700.

Чрез многомодулните специализации, финансирани от МДААР, държавните служители се обучават в областта на публичната администрация и управлението. Целта на обучението е служителите да получат допълнителна подготовка според конкретните потребности на съответната администрация и според необходимите на служителя компетентности.

Три са тематичните области на специализацията, от които служителите имат право да избират – “Управление на администрацията”, “Организация на административната дейност и процеси” и “Европейска административна практика”. Обучението по тези специалности се осъществява в три отделни модула, всеки от които с продължителност един учебен семестър.

За всеки успешно завършен модул обучаемият получава сертификат от съответното висше училище. Разходите за първите два модула на всеки служител се поемат от МДААР, а за третия – от съответната администрация. При успешно завършване и на трите модула служителят има възможност на собствени разноски да продължи обучението си с подготовка и защита на дипломна работа и да получи образователно-квалификационна степен “магистър”.

Отделните специализации са обвързани тематично и осигуряват последователност в придобиването на задълбочена научно-теоретична и специализирана подготовка.