Министър Дончев: Правителството подкрепя Георги Баханов за кмет в Сандански
Министър Дончев: Правителството подкрепя Георги Баханов за кмет в Сандански / netinfo

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът по управлението на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев дойдоха в Сандански, за да изразят категоричната си подкрепа за кандидатурата на Георги Баханов за кмет на община Сандански. Те се срещнаха с превозвачи, таксиметрови шофьори и представители на бизнеса.

Придружавани от Георги Баханов на специална пресконференция, министрите се запознаха с проблеми и нерешени въпроси. "След 2007 година в общината ви са проспани години и не са използвани достатъчно евросредства", съобщи министър Томислав Дончев.

"Има общини, за разлика от вашата, които си построиха пречиствателни станции за питейни и отпадни води, зали, ремонтираха детски градини, училища, читалища и ги направиха като нови. Но работата с европари е допълнително натоварване и отговорност, защото  сме създали нов ред на разпределение на парите, следят се стриктно направените разходи и не допускаме кражби и разхищения, а се изисква и качество на работата", коментира министър Дончев.

Сандански е на едно от последните места по използване на евросредства, което е показател, че работата на общинската администрация в това направление е изключително слаба. Няма изработени значими проекти за града или населените места, които да променят инфраструктурата, ВиК мрежата или да облекчат труда на селскостопанските производители. Липсва работа и по проекти в областта на спорта, за децата и подрастващите.

"Баханов е човекът за кмет на вашата община, зад който стои цялото правителство. Със своята енергия, знания, амбиция и работливост, Баханов може да се справи най-добре с кметската работа и ние го подкрепяме напълно", заяви Дончев.

В града и общината няма указателни табели, от общинската администрация са определени само две пиаци за престой на таксиметровите автомобили, таксата, определена за заплащане от таксиметровите шофьори на общината е една от най-високите в страната, съществуват проблеми за превозвачите при използването на училищните автобуси. Това бяха само малка част от въпросите, които зададоха хората на двамата министри по време на среща на главната улица в града.

За три фрапиращи случая със сандански таксита, спрени на гръцка територия и с наложени солени глоби, министър Московски обеща, че ще се запознае лично и се ангажира да постави въпроса пред гръцките власти, а при необходимост и в Европарламента.

Изберете Георги Баханов за кмет и при необходимост ние винаги ще идваме при вас и ще помагаме градът и общината ви да придобият нов европейски вид и ще градим заедно община Сандански, пожелаха на гражданите министрите Дончев и Московски.