Медали за благоевградския тим ГК”Любчо Солачки” на IV Турнир по спортна гимнастика за деца и юноши
Медали за благоевградския тим ГК”Любчо Солачки” на IV Турнир по спортна гимнастика за деца и юноши / netinfo
Първо място в категория момчета старша възраст взеха децата от благоевградския тим на ГК”Любчо Солачки” на IV Турнир по спортна гимнастика за деца и юноши, който се проведе в Благоевград.

Той бе организиран от клуба и община Благоевград.

Децата и юношите от клуба не се задоволиха с един медал, като спечелиха още в категория момчета младша възраст 3-ото място, а при юноши младша на 2-ро място бе Серкис Сергеевич и Атанас Корчев на 3-то, отново от благоевградския тим. Националният състезател при юноши старша възраст Илия Туджаров от Благоевград пък грабна 2-то място в категорията. Момичетата пък направиха своя дебют на благоевградска сцена, като взеха със себе си и медал за греда. 'доволен съм от играта на отбора, въпреки, че винаги има пропуски. За първи път излизаме с момичета в отбора, а такова състезание не е правено в града от 20 години, така, че резултатите ни са задоволителни", каза за Дарик треньорът на благоевградските надежди Георги Воденов.

На състезанието домакините можеха да се гордеят и с още двама състезатели, най-малките в турнира 6-годишните Мартин Мишев и Асен Николов.

"Състезанието протече по-дълго от предвиденото, но пък искахме да направим и индивидуално награждаване и мисля, че всички участници и гости останаха доволни", коментира още Георги Воденов.

Официални гости на турнира бяха председателя на БФГ, треньорите на нац.отбори на всички възрасти, представители на ДАМС, представители на община Благоевград, като участие взеха състезатели от ЦСКА, Левски, Спартак-Пловдив, ГК”Ал.Фотев”-Свиленград и състезатели на представителни отбори от гр.Кочани-Република Македония.

Турнирът е включен в републиканския календар на Българска Федерация Гимнастика и ще се провежда всяка година.