Владимир Москов и посланикът на Южна Корея
Владимир Москов и посланикът на Южна Корея / Снимка: Община Гоце Делчев
Посланикът на Република Южна Корея Негово Превъзходителство Шин Бу-нам проведе днес среща с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник - кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш.

Срещата и посещението в община Гоце Делчев са опознавателни, като целта им е посланик Шин Бу-нам да се запознае с икономическата ситуация в района, с природните, културните и демографските дадености. По време на срещата си с ръководството на община Гоце Делчев, Негово превъзходителство изрази чудесните си впечатления от района.

«Имате чудесна природа, разположението е прекрасно – между Родопите и Пирин, имате минерални извори, съвсем близо сте до Гърция и Банско, а това са много добри предпоставки за развитието на туризма в региона», каза посланикът на Република Корея.

Кметът на община Гоце Делчев изрази желание да бъде обмислена възможността за корейски инвестиции в района.

«Ние винаги сме подкрепяли и ще подкрепяме всеки чуждестранен инвеститор, който би искал да развива бизнес в община Гоце Делчев», каза кметът Владимир Москов. Той допълни също, че общинското ръководство търси варианти за осигуряването на допълнителни инвестиции в областта на електрониката и високите технологии.

«Целта ни е да задържим в нашия район младите специалисти, които са с инжинерно и техническо образование и те да се реализират в родното си място», подчерта кметът на Гоце Делчев.

На свой ред, посланикът на Република Корея заяви, че е събрал достатъчно информация и впечатления и ще обмисли реалните възможности за инвестиции в община Гоце Делчев.

По време на своята визита в града, Негово превъзходителство Шин Бу-нам разгледа Общинския исторически музей в Гоце Делчев, централната част на града и посети една от гимназиите.